Leden

In onderstaand overzicht vindt u de leden van de Boekcoop: auteurs, of mensen die een of meer auteurs in de coop vertegenwoordigen.

Petra Roelofs is onder andere actief op het vlak van onderwijsvernieuwing (IBBO Onderwijs) en levenspadvinding (Life Way Navigation Coaching).

Je vindt haar hier op Facebook. Petra is voor de boekencoöperatie mede actief om lokale Boekcoop meetups te (co)-organiseren.

Je vindt Petra hier op Facebook.

Herman de Roos Herman loop ook al een tijd mee… Hij was o.a. betrokken bij een schrijverscollectief vanaf 2010 Holding Inspiration dat mede geestgever was aan de  de Boekencoöperatie.

Herman is onder andere auteur van de boeken Spiritualiteit en Zingeving en Diep onder onze huid.

Binnen de Boekencoöperatie is Herman actief als redacteur en fotograaf. Je kunt hem daarvoor benaderen via bijvoorbeeld zijn Facebook profiel. Verder is Herman actief of samen met Iwanjka rond Amersfoort lokale Boekcoop meetups te organiseren.

Marije Kapinga schreef haar eerste boek getiteld Wat brengt mij thuisEen ervaringsverhaal vanuit een burnout. Een reflectie op verleden, heden en binnenwereld.

Marije voert naast haar regulier werk een uitgever genaamd ZekerZin, en wil graag mensen ondersteunen boeken die zeker zinnig voelen.

Sanatan Swemer
heeft veel gereisd in zijn leven, en heeft onder andere een rijke ervaring met belangrijke inspiratoren ‘uit het oosten’:“Ik maakte het allemaal mee. Ik werd geïnspireerd door de visie van Bhagwan: een samenleving die gebaseerd is op meditatie en bewustzijn. Ik ontmoette de leermeester in Poona en leefde een tijd in diens commune in Amsterdam. Ik werd er hoofdredacteur van de Rajneesh Times.”Sanatan publiceerde met de Boekcoop de boeken Onderweg en Over de Horizon
Luc Sala Quote uit de Wikipedia:”After his computer period Sala mainly occupied himself with New Age and spirituality. He was in contact with amongst others Timothy Leary, Terence McKenna, Jaron Lanier and John Perry Barlow.[2]

Leading up to the year 2000 Sala repeatedly warned about the millennium bug and its possible consequences.[3] Since 2003 he is active as a columnist for a free Amsterdam newspaper.”

Zie het hele Wikipedia artikel voor de publicaties van Luc.

Gerbrand Muller Gerbrand heeft binnen de coöperatie wellicht het langste pad als auteur er op zitten. Hij publiceerde ooit bij Meulenhof. Literatuur en poëzie is zijn passie, hij heeft daartoe ooit de uitgeverij ‘De Sneeuwstorm‘ opgericht, thans gelieerd aan de Boekcoop.

Binnen de coöperatie is hij tevens actief als redactielid van het Onderstroomboven Magazine.  Verder heeft hij menig Boekcoop titel geredigeerd of voorzien van constructief kritisch commentaar.

Hij publiceerde verder onder andere de boeken De uitverkoren wereld (naar eigen zeggen ‘die wereld ontstaan als we niets doen!’ (doelend op een andere maatschappij scheppen) en Niet Praten.

Sarah Morton. ‘Ooit autistisch gelabeld en daarmee op een voor foute scholen beland’. Zij wil de maatschappij bewust maken hoe vaak er soortgelijke dingen misgaan, hoeveel kinderen in de knel zitten en komen, en hoe het anders kan…

Zowel maatschappij bewustmakende titels zoals Wat je niet verteld is en Afwijkend maar toch zou gewoon, als thrillers onder bijvoorbeeld de titel De duisternis voorbij. Zij blogt ook regelmatig op haar homepage en de website kind-zijn.

Binnen de Boekcoop is zij tevens actief als proeflezers en redactielid van het Onderstroomboven magazine. Zij is ook benaderbaar om vanuit haar praktijk ouders of mensen werkzaam in dat veld te helpen met opvoedingsvraagstukken. Ze geeft regelmatig lezingen (suggestie: abonneren op haar nieuwsbrief!). Bekijk eventueel deze trailer.

Hein van Elteren. Ook een lid van het eerste uur… Hein heeft diverse kinderboeken op zijn naam staan, waarvan Dromen van de tijdsgrot en Kleuren in de lucht wellicht de meest bekende zijn. Hein is thans bezig met een manuscript onder titel Bo and the Babes. Hij is tevens oprichter van een kerkgenootschap (HEEL) en diverse andere stichtingen en bewegingen. Via deze link is Hein te vinden op Facebook.

Iwanjka Geerdink
. ‘Ooit werkzaam in het bankwezen’… Hij is ook een van de Boekcoop initiatiefnemers. Momenteel is hij  actief bestuurslid (penningmeester), maar ook betrokken in de ‘afdeling’ promotie middels het bedrijf DoGoodPromotions. Hij voert tevens de boeketalage, partnersite en auteursoverzicht van de Boekcoop website.Hij schreef te ditels Terug naar Leven (Diagnose Levensklem), Deniesa’s Manifest (online manuscript), Novaglobe, Flowtowns (online manuscript) en is thans bezig met een manuscript voor Newfamily, novAMORe and Emotude. Hij is via deze link te vinden op Facebook. En dit is zijn homepage. Iwanjka is een fanatiek barefoot runner en rotsklimmer. Mailen kan uiteraard ook: iwanjka@gmail.com
Ewout Storm van Leeuwen. Tevens een van de oprichters van de Boeken Coöperatie Nederland. Ewout is de eerste jaren voorzitter geweest en kan gezien worden als iemand die de basis gelegd heeft van van het bedrijf.

Ewout is al geruime tijd als uitgever (Magister) en auteur actief. Hij schreef onder andere de Elfenwoud en Het Verscholen Rijk / Versluierde land serie.

Ewout was tevens samen met o.a. Hein van Elteren, Desirée van Woerden en Hans Plomp (bekend van Ruigoord) en Iwanjka Geerdink vormgever van de beweging Onderstroomboven een belangrijke inspiratie bij het ontstaan van de Boekencoöperatie.

Een volledig overzicht van zijn titels is hier te vinden.