Startpunt

Welkom op de website van de Boekencoöperatie Nederland, afgekort Boekcoop.

>>> Ben je op zoek naar de titels van / via de leden van de Boekcoop? Kijk dan hier verder, of selecteer een van de genres in het menu.

>>> Ben je een (verkennend) auteur? Drie redenen om even verder rond te kijken of de Boekcoop wat voor je is:

  1. Je bent een idealist: Je bent je idealen niet verloren. Door deelname aan de Boekcoop manifesteer je een ander economisch DNA. Anders gezegd: je maakt zelf die andere maatschappij waar: een coöperatieve economie, een ander economisch klimaat.  We kunnen John Lennons song Imagine realiseren. Dit soort auteurs typeert primair de boeken van de Boekencoöperatie, en trekt lezers aan die daar affiniteit mee voelen. Alleen dit gegeven is voor jou al haast een reden om lid te worden.
  2. Financieel: Boekcoop, goedkoop? Een boek schrijven vraagt misschien wel duizend uur werk. Je hoeft er niet rijk van te worden, maar wel leuk als je meer boeken kunt schrijven ook al word je boek geen bestseller. Een veel gestelde vraag is wat dan de auteursmarge is die de Boekcoop biedt. Een indicatie: Bij een gangbaar boek dat je voor 19,95 euro verkoopt kun jij bij verkoop via het partner platform BoekenRoute rond de 7 euro per boek aan royalties ontvangen. Dit realiseren we omdat ons kernbedrijf draait op mensen die met een basissalaris genoegen nemen, en er veel bevlogen mensen meedoen in boekprojecten die voor een kleine prijs of soms zelfs gratis werken.
  3. Creatie: Je wilt niet dat jouw boek in het commerciële proces door de mangel gaat (veel uitgevers dienen om hun hoofd boven water te houden boeken te selecteren op hoe vaak ze verkopen, en niet in hoeverre het zinnige boeken zijn). Of je bent moe van het leuren langs uitgevers. En heel belangrijk: je wilt niet de rechten op je boek exclusief weggeven om er later achter te komen dat de partij waarmee je in zee bent gegaan niet de promotie doet die je wel verwacht had…

Voel je interesse? Kom dan een keer langs op een meetup (zie de agenda), neem contact op met een lid, meld je aan voor de nieuwsbrief of stuur een email met je vraag naar boekcoop@gmail.com